donderdag 10 april 2014, om 16:47 uur.

Eerste zwerkbaltoernooi in Nederland op Elfia 2014

Harry Potter, de zwerkbal-specialist bij uitstek.

Harry Potter, de zwerkbal-specialist bij uitstek. Foto: WB

Europa’s grootste gekostumeerde evenement Elfia opent dit jaar – voor het eerst in de geschiedenis – drie in plaats van twee dagen de poorten voor ruim 35.000 bezoekers van over de hele wereld. Het thema van dit jaar heeft alles te maken met één van de grootste mythische figuren in de West Europese legenden: Koning Arthur en de ridders van de Ronde tafel. Elfia (voorheen Elf Fantasy Fair) vindt plaats op het terrein van Kasteel de Haar, Haarzuilens en valt dit jaar in het Paasweekend: 19, 20 en 21 april. Er zijn twee nieuwe activiteiten, ook leuk voor opa´s en oma´s met hun kleinkinderen.

Steekspeltoernooi

Koning Arthur schreef een groot toernooi uit voor Elfia 2014. Het steekspel zal plaatsvinden tussen vier ridders uit alle de windstreken van Europa. Tijdens dit toernooi proberen de deelnemers elkaar met hun lansen uit het zadel te steken, het publiek zal hen aanmoedigen en de Koning kiest zijn kampioen. Daarnaast zullen er lezingen gegeven worden, vanzelfsprekend door de Britse Roland Rotherham, over Koning Arthur en zijn beroemde Orde van de Ronde Tafel.

Zwerkbaltoernooi

Dit jaar zal er voor het eerst in Nederland een officieel zwerkbaltoernooi plaatsvinden. Een nieuwe sport, gebaseerd op het Quidditch uit de boeken van Harry Potter, die gespeeld wordt door mugglestudenten uit de Verenigde Staten, Engeland en Australië. Elfia heeft de primeur voor het vasteland van Europa.

Tijdens Elfia zijn er nog diverse andere activiteiten te doen. Bezoekers kunnen boogschieten, er is een vlaggenzwaaishow en een Vikingschip, er worden verhalen verteld uit de oudheid en uiteraard treden er verschillende bands op zoals: Trolska Polska, Rapalje en Sassenachs.

Voor meer informatie ga naar: http://elfia.com/events-2/elfia-haarzuilens-2014-nl-nl/.

 

Plaats hier uw reactie