Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips en artikelen voor ouderen in Nederland!

5 Producten die goed verkopen op Marktplaats

5 Producten die goed verkopen op Marktplaats

Laatst bijgewerkt: 16 januari 2021

Oh, Marktplaats… Wie is er niet gek op? Op deze online tweedehands (ver)koopsite kun je werkelijk waar van alles kopen – en ook verkopen. Marktplaats is bekend door het heel land, dus de kans is groot dat je zult vinden wat je zoekt. Heb jij je huis opgeruimd omdat je wilt ontspullen? Of heb je juist snel geld nodig? In beide gevallen is Marktplaats een prima oplossing. Ben je benieuwd welke spullen als warme broodjes over de Marktplaats- toonbank gaan en welke spullen je misschien beter naar een kringloopwinkel kunt brengen, omdat ze minder goed verkopen? In dit artikel lees je over negen producten die goed verkopen op Marktplaats.


1. Meubilair, verlichting en andere woonaccessoires

Iets wat het al jaren goed doet op Marktplaats, en de komende jaren waarschijnlijk ook zal blijven doen, zijn spullen voor in huis. Tegenwoordig koop je geen huisraad meer als je het ouderlijk nest verlaat en doe je daar tientallen jaren mee, maar wil je ook dat je inrichting voldoet aan de laatste trends.

Daar is niets mis mee, want je wilt je natuurlijk fijn en thuis voelen in je huis, maar het kan best duur zijn om altijd maar gloednieuwe meubels, lampen of vloerkleden aan te schaffen. En waar laat je dan je oude woonspul? Nou, op Marktplaats, dus! We zetten op een rijtje wat er op de tweedehands verkoopsite echt uitspringt in de populaire Marktplaats categorie Wooninrichting.


2. Kleding en schoenen

Naast kinderkleertjes, is ook kleding voor volwassenen iets dat erg goed verkoopt op Marktplaats. Steeds meer mensen zijn met duurzaamheid bezig en kopen hun kleren daarom liever tweedehands op Marktplaats dan nieuw in de winkel – anderen vinden het gewoon een kick om unieke stukken te vinden of om een hoop geld te besparen door de tweedehands aanschaf. Breng kleding en schoenen die er nog goed uit zien dus niet meteen naar de kringloop, maar zet ze op Marktplaats!

Merkkleding doet het altijd ontzettend goed, maar ook vintage stukken zijn erg gewild op de tweedehands verkoopsite. Ook zeker de moeite waard voor de dames om te verkopen: grote maten bh’s – deze zul je ontzettend snel kwijt zijn voor een mooie prijs.

Om zo goed mogelijk je kleding en schoenen te verkopen, is het handig om aan het seizoen te denken. Zet bijvoorbeeld geen winterjassen op Marktplaats als het buiten dertig graden is, maar doe dat als het koud begint te worden. Zo verkoop jij nog beter je kleding en zul je nog meer geld verdienen via Marktplaats.


3. Elektronica

Heb jij een nieuwe telefoon, maar doet de oude het nog prima? Een camera die je eigenlijk nooit meer gebruikt? Een goede bluetooth box die overbodig is geworden? Zet het vooral op Marktplaats, want elektronica doet het hartstikke goed op deze verkoopsite. Foto apparatuur, geluidsdragers, telefoons, spelcomputers: je kunt het allemaal voor een prima prijs kwijt via Marktplaats. Ook oudere spelcomputers of telefoons uit bijna het prehistorische tijdperk kun je goed op Marktplaats zetten, want vaak hebben verzamelaars of klussers nog wel interesse in je verouderde elektronica. Ze gebruiken bijvoorbeeld bepaalde onderdelen uit jouw elektronische apparaat. Fijn, toch?


4. Postzegels en andere verzamelobjecten

Heb jij een verzameling, maar wil je ervan af? Dan is Marktplaats je redding, want verzamelobjecten verkopen goed op deze site. Denk aan postzegels, flippo’s of edelstenen: als het om zeldzame producten gaat, heb jij waarschijnlijk binnen no time een gedeelte van je verzameling verpatst. Er is zelfs een aparte categorie op Marktplaats: Verzamelen (of Postzegels en Munten, als het daarom gaat). Top!


5. Boeken en e-books studieboeken

De echte boekenwurm kan zijn of haar hart ophalen op Marktplaats, want je vindt hier allerlei boeken. Als jij nog een grote stapel ongelezen boeken hebt, kun je die prima op Marktplaats zetten: er zijn veel geïnteresseerden op deze site. Het gaat niet eens alleen om fysieke boeken, maar ook e-books zijn erg populair. Let wel op de omstandigheden waarin jij je e-book verkoopt, want het doorverkopen van een e-book zonder toestemming kan illegaal zijn. Als jij je studie hebt afgerond of bepaalde studieboeken niet meer nodig hebt, kun je deze ook prima via Marktplaats verkopen: vrijwel iedereen koopt studieboeken tweedehands.


Wil je als de beste verkopen op Marktplaats?

Nu je weet welke producten populair zijn op Marktplaats, kun je gaan beginnen met verkopen. Je weet welke spullen je wilt verhandelen, maar het is ook belangrijk om goede advertenties te plaatsen. Hoe aantrekkelijker jouw product lijkt, hoe meer geld je zult verdienen! Schenk daarom ook veel aandacht aan de Marktplaats advertentie zelf: zorg bijvoorbeeld voor mooie foto’s, communiceer snel en schrijf een goede omschrijving van het product. Als jij als de beste wilt gaan verkopen op Marktplaats, moet je zeker dit artikel van Bespaarinfo lezen: 10 tips voor het verkopen van producten op Marktplaats. We wensen je veel succes met de verkoop!


Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Algemeen
foto auteur Jannie Meijer
Dit artikel is geschreven door Jannie Meijer

Jannie is vrijwilliger bij Ouderenjournaal en schrijft graag leuke teksten om senioren op weg te helpen in deze moderne tijd.

© Ouderenjournaal.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies