Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips en artikelen voor ouderen in Nederland!

De 3 beste datingsites voor senioren

De 3 beste datingsites voor senioren

Laatst bijgewerkt: 16 januari 2021

Steeds meer singles van 50 jaar en ouder zijn online op zoek naar een date of een nieuwe relatie. Online dating is namelijk heus niet alleen voor jongeren een laagdrempelige en leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten.

Ook mannen en vrouwen van boven de 50 kunnen met een online datingsite op een veilige en ontspannen manier nieuwe mensen leren kennen, alleen voor een leuke  vriendschap maar ook voor een date. Niet zelden mondt dit uit in een nieuwe start in de vorm van een duurzame relatie. Sterker nog: maar liefst een derde van de nieuwe relaties tussen senioren ontstaat volgens het CBS inmiddels via internet.


Welke datingsites zijn geschikt voor senioren?

Wie als 50-plusser op zoek gaat naar een date op een reguliere datingsite zoals Lexa.nl, Pepper.nl en RelatiePlanet.nl merkt vaak dat je als oudere man of vrouw daar al snel ondergesneeuwd raakt. Daarom is het dikwijls een beter idee om lid te worden van een datingsite die speciaal voor 50-plussers is bedoeld. We hebben hieronder een selectie gemaakt van de beste senioren datingsites van Nederland zodat iedereen eenvoudig de beste datingsite kan kiezen die bij hem of haar past.


1. 50liefde.nl – Veilig en vertrouwd daten

Een van de bekendste datingsites voor ouderen is de website 50liefde.nl. Deze volledig Nederlandse datingsite probeert het daten voor senioren zo eenvoudig en leuk mogelijk te maken. Veilig daten staat daarbij voorop en daarom worden nieuwe profielen altijd handmatig door een medewerker gecontroleerd. Wie dat een prettig idee vindt kan ook volledig anoniem op de website actief zijn, zonder dat dit ten koste gaat van het aantal waardevolle matches.

Op 50liefde.nl heerst er een zeer goede verhouding tussen het aantal mannelijke en vrouwelijke leden. Het percentage is in tegenstelling tot veel andere datingsites zelfs iets in het voordeel van de mannen. Die zijn licht in de minderheid en hebben dus net wat meer kans op een leuke date. Wie desondanks moeite heeft met het vinden van een passende match kan altijd terecht bij een van de datingconsulenten voor advies.

Maar liefst 1 op de 3 leden tussen 45 en 65 jaar vindt via deze contactsite voor ouderen een nieuwe liefde. Daardoor zijn er op de website veel leuke en inspirerende succesverhalen om doorheen te bladeren. Daarin vertellen leden van verschillende leeftijden hoe ze op 50liefde.nl aan een leuke vriendschap, date of relatie zijn gekomen. Altijd leuk om even door te lezen!


2. SeniorenGeluk.nl – Dating voor actieve senioren

Datingsite SeniorenGeluk.nl richt zich op actieve 50-plussers uit Nederland die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Elke dag weten gemiddeld 100 nieuwe mannen en vrouwen de weg naar deze datingsite voor senioren te vinden, op zoek naar een vriendschap, een leuke date of een duurzame relatie.

Elk nieuw lid krijgt direct na registratie op SeniorenGeluk.nl de beschikking over een eigen digitale postbus. Daarmee kunnen onbeperkt berichtjes worden ontvangen van andere leden die interesse hebben in een date. Ook kunnen er meteen leuke reacties worden verstuurd naar interessante kandidaten. Een goede hulp daarbij is het uitgebreide matchsysteem, waarmee interessante profielen automatisch aan elkaar worden gekoppeld op basis van gedeelde interesses, opleidingsniveau en locatie. Ook kan geheel zelfstandig via de zoekmachine naar date-profielen worden gezocht.

Matches en reacties beperken zich niet alleen tot het ledenbestand van SeniorenGeluk.nl zelf. Er is namelijk ook een directe koppeling met datingprofielen van enkele aangesloten datingnewerken voor ouderen. Zo wordt de kans op het vinden van een date of relatie meteen nog een stuk groter.

Daten op SeniorenGeluk.nl is volledig veilig doordat de datingprofielen alleen zichtbaar zijn voor ingelogde leden. Bovendien wordt er altijd gebruik gemaakt van een beveiligde verbinding. Voor elke oudere man of vrouw die anoniem en veilig op zoek wil naar een nieuwe relatie is SeniorenGeluk.nl dus een prima keus.


3. 50PlusMatch.nl – Veel meer dan daten alleen

Op 50PlusMatch.nl is daten veel meer dan alleen maar matchen en chatten. Iedereen van 50 jaar en ouder kan er op een leuke en veelzijdige manier in contact komen met andere 50-plussers voor nieuwe sociale contacten, vriendschap, afspraakjes of een relatie. Meerdere leuke opties die uniek zijn voor deze populaire website staan meteen tot ieders beschikking. Die kunnen niet alleen bereikt worden via de website, maar ook met behulp van de handige datingapp voor smartphone en tablet.

Dat beperkt zich dus niet alleen tot het zoeken van geschikte profielen en het uitwisselen van berichtjes. Op 50PlusMatch.nl kunnen leden namelijk ook gebruik maken van een gezamenlijke activiteitenagenda en allerlei onderwerpen met elkaar bespreken op het Things2Share platform. Daarnaast is er ook veel plek voor ontspanning, zo kunnen leden bijvoorbeeld samen de online quiz spelen en daarbij leuke nieuwe connecties maken met andere senioren.

Op 50PlusMatch.nl kan altijd met een gerust hart worden gedatet. Dat begint al bij de beveiligde verbinding die voor elke pagina van de site aanwezig is. Daarnaast worden nieuwe profielen doorlopend gecontroleerd op echtheid, zodat kwaadwillende personen geen kans krijgen. Daardoor draait het op 50PlusMatch.nl vooral om plezier hebben tijdens het daten en het zo ontspannen mogelijk leggen van contacten met andere vijftigplussers.


Waarom is dating zo populair onder ouderen?

Vanaf een bepaalde leeftijd is het in het dagelijks leven steeds lastiger om nieuwe mensen te leren kennen. Daardoor wordt het ook steeds moeilijker om een nieuwe liefde te vinden. Dat geldt niet alleen voor single 50-plussers, maar ook voor senioren die alleen zijn komen te staan vanwege een scheiding of het overlijden van hun partner. Op zulke momenten beseffen veel mensen pas echt hoezeer het aantal  sociale contacten in hun leven in de loop van de tijd is afgenomen.

Datingsites voor senioren bieden hiervoor een fijne oplossing omdat ze ook ouderen in staat stelllen in hun eigen tempo andere mannen en vrouwen met dezelfde interesses te ontmoeten. Dat hoeft heus niet direct voor een nieuwe relatie te zijn, want seniorendating kan ook prima worden gebruikt om mensen met dezelfde interesses te vinden. Zodoende kan het aantal waaardevolle sociale contacten ook op hogere leeftijd nog op een leuke manier worden uitgebreid. De voornaamste reden voor het online daten is ook voor vijftigplussers echter nog altijd het vinden van een nieuwe liefde.

Natuurlijk is online dating onder senioren ook populair omdat het simpelweg heel goed werkt. Met zoveel nieuwe relaties die online ontstaan bewijst online seniorendating al jarenlang zijn eigen succes. Dat is voor een groot deel aan de vijftigplussers zelf te danken. Die weten namelijk vaak precies wat ze belangrijk vinden in het leven en waar ze bereid zijn concessies voor te doen, wat ze zelf te bieden hebben aan een man of vrouw en natuurlijk wat ze zoeken in de ander. Daardoor zijn ze in staat eventuele matches goed te beoordelen en heel snel een leuke kandidaat te selecteren.


Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Dating
foto auteur Jannie Meijer
Dit artikel is geschreven door Jannie Meijer

Jannie is vrijwilliger bij Ouderenjournaal en schrijft graag leuke teksten om senioren op weg te helpen in deze moderne tijd.

© Ouderenjournaal.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies