Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips en artikelen voor ouderen in Nederland!

Als 50-plusser geld verdienen vanuit huis. Hoe doe je dat?

Als 50-plusser geld verdienen vanuit huis. Hoe doe je dat?

Laatst bijgewerkt: 16 januari 2021

Als 50-plusser kan het heel lastig zijn om nog een nieuwe baan te vinden. Dikwijls verstuur je de ene na de andere sollicatatie zonder enig resultaat. Bedrijven zoeken helaas jongere mensen en vaak mag je al blij zijn als je uberhaupt een reactie ontvangt op je sollicatatiebrief. Dat is natuurlijk enorm demotiverend en steeds meer vijftigplussers kiezen er daarom voor om zelfstandig vanuit huis geld te gaan verdienen.

Waarom zou je geld willen verdienen vanuit huis i.p.v. een baan? Ten eerste natuurlijk omdat het gewoon heel fijn is om in je eigen vertrouwde omgeving te zijn en daar je geld te verdienen. Ten tweede bepaal je helemaal zelf hoe je dag eruit ziet en hoeveel je wilt werken die dag. Ook kun je allerlei verschillende werkzaamheden aannemen waardoor het thuiswerk heel afwisselend zal zijn. Geld verdienen vanuit huis geeft je als vijftigplusser dus veel vrijheid.

Natuurlijk heeft vanuit huis werken ook wat nadelen. Als je erg gehecht bent aan contact met collega’s zul je het thuis soms wel wat erg stil vinden. Ook moet je in je eentje de motivatie zien op te brengen om ook na een tegenslag weer door te gaan. Toch beoordelen veel 50-plussers vanuit huis werken erg positief.

In dit artikel zetten we een aantal goede manieren om thuis geld te verdienen naast elkaar zodat je alvast inspiratie krijgt om ook zelf aan de slag te gaan.

Inpakwerk en sorteerwerk vanuit huis

Wie als vijftigplusser vanuit huis wil werken denkt waarschijnlijk als eerste aan het klassieke thuiswerk zoals eenvoudig productiewerk, sorteerwerk en inpakwerk. Helaas is dit werk tegenwoordig erg lastig te vinden. Steeds minder bedrijven besteden dit werk uit, bijvoorbeeld omdat het goedkoper is geworden om hiervoor machines te gebruiken of het werk te laten doen door externe bedrijven.

Een goed alternatief is het om post te gaan bestellen, bijvoorbeeld voor een bedrijf zoals Sandd of PostNL. De ouderwetse postbode die op het postkantoor post sorteerde en daarna zelf rondbracht is zo goed als verdwenen en vervangen door krachten die veelal vanuit huis werken. Ook als vijftigplusser is dit een goede manier om in de eigen omgeving geld te verdienen. Afhankelijk van het postbedrijf waar je voor gaat werken moet je de post ook zelf sorteren nadat die bij je thuis is bezorgd.

Wanneer je inpakwerk zoekt kun je dat het beste in de eigen regio zoeken. Lokale thuiswerkcentrales waarmee je heel persoonlijk contact kunt hebben bieden de meeste kansen. Daarnaast is het ook slim om het buurtkrantje in de gaten te houden, want bedrijven zoeken soms heel lokaal enthousiaste mensen voor inpakwerk of sorteerwerk. Het maakt daarbij niet uit of je vijftigplusser bent, want je wordt vrijwel altijd per stuk betaald. Hoeveel je verdient is dus afhankelijk van hoe snel je kunt werken.

Enquêtes invullen online met Global Test Market

Een van de leukste en makkelijkste manieren om geld te verdienen via internet is het invullen van enquêtes, bijvoorbeeld via Global Test Market. Bedrijven en andere instellingen zijn vaak heel benieuwd naar de wensen van hun bestaande of nieuwe klanten. Ze geven dan een onderzoeksbureau de opdracht om mensen te benaderen met vragen over hun interesses. Zo kunnen ze peilen of een bestaand product goed is aangeslagen, of dat er een markt is voor een bepaald idee.

Wanneer je aan zoveel mogelijke interessante enquêtes mee wilt doen is het belangrijk om niet zomaar wat in te vullen. De enquêtes worden namelijk steekproefsgewijs gecontroleerd op eerlijkheid en betrouwbaarheid. Wanneer je regelmatig enquêtes opstuurt die tegenstrijdigheden bevatten of waar heel weinig aandacht is besteed zul je al snel merken dat je steeds minder vaak voor een nieuwe  vragenlijst wordt gevraagd. Ook de beter betaalde enquêtes gaan dan eerder aan je neus voorbij.

Een van de grootste en bekendste online platformen waar je betaald enquêtes in kunt vullen is Global Test Market. Als je daar lid wordt krijg je eerst een aantal  enquêtes van dit bedrijf zelf, zodat ze goed in kunnen schatten welke onderzoeken voor jou interessant zouden kunnen zijn. Door deze zo volledig mogelijk in te vullen vergroot je direct al je kansen om ook voor de best betaalde vragenlijsten in aanmerking te komen. Global Test Market heeft vrijwel elke dag nieuwe enquêtes beschikbaar en je kunt er dus een regelmatige inkomensstroom mee genereren.

Spaarprogramma’s via internet

Online geld verdienen kan ook met spaarprogramma’s. MoneyMiljonair is in Nederland al jaren het populairste online platform om geld mee te sparen. Tegenwoordig is dit programma beter bekend onder de naam Qassa, maar veel mensen noemen het nog altijd MoneyMiljonair. Met de zogenaamde cashback acties van Qassa kun je geld terugkrijgen wanneer je via hun website een aankoop doet bij een webwinkel.

Dit verdienmodel kun je zien als een soort collectieve aankopen. Omdat zoveel mensen via Qassa artikelen aanschaffen ontvangt die website daarvoor een commissie. Een groot deel van dat geld betaalt Qassa weer aan je terug. Zo kun je dus geld besparen en terugverdienen door aankopen die je sowieso wel had gedaan via Qassa te doen en zo dus geld te verdienen. Alle populaire webwinkels vind je op Qassa, maar natuurlijk kun je ook de kleinere webshops via Qassa bereiken en zo geld terugverdienen als je online shopt.

Bijles geven en huiswerkbegeleiding

Een van de leukste en meest bevredigende manieren om vanuit huis geld te verdienen is door bijles te geven aan kinderen van de lagere of middelbare school. Leerlingen die moeite hebben met bepaalde stof kun je dan tegen betaling helpen om dit alsnog onder de knie te krijgen. Veelal vindt dit plaats in de middag of de vroege avond, waardoor je de rest van de dag genoeg tijd hebt voor je andere bezigheden zoals aanvullende bijverdiensten.

Om bijles te geven hoef je niet per se ervaring te hebben in het onderwijs. Je moet het vooral leuk vinden om kinderen te helpen bij het studeren. Natuurlijk moet je daar ook wel enige aanleg voor hebben. De belangrijkste kwaliteiten die je dus moet hebben zijn dat je geduldig bent en dingen helder uit kunt leggen.

Naast bijles geven kun je er ook voor kiezen om (bijvoorbeeld aanvullend) aan huiswerkbegeleiding te doen. Leerlingen met een moeilijke gezinsituatie of die simpelweg moeite hebben met zelfstandig hun huiswerk af te krijgen kun je zo helpen hun huiswerk te plannen en op tijd af te krijgen. Zo help je ze op tijd  klaar te stomen voor overhoringen en examens.

Betaald bellen vanuit huis

Heb je een prettige telefoonstem, ben je commercieel aangelegd en bovendien niet op je mondje gevallen? Dan is betaald bellen vanuit huis een hele goede manier om geld te verdienen. Regelmatig zijn bedrijven of goede doelen op zoek naar mensen van alle leeftijden die nieuwe klanten op willen bellen om hen over diverse producten en diensten te informeren. Dat bellen doe je in de regel met een headset via Skype of de VOIP-dienst van het bedrijf zelf. Zo kost het bellen jou dus geen geld maar kun je er wel goed mee verdienen.

Hoeveel je verdient heb je voor een groot deel zelf in de hand. Ten eerste kun je  zoveel bellen als je wilt. Bovendien verdien je meer als je veel positieve reacties krijgt, dus als je aanleg hebt voor het genereren van leads of sales zul je steeds beter gaan verdienen. Je leeftijd is als 50-plusser bij telefonisch werk geen belemmering. Sterker nog, soms kan het een voordeel zijn. Een hogere leeftijd straalt namelijk ook al snel betrouwbaarheid uit, en dat kan je bij een commercieel gesprek natuurlijk heel goed van pas komen.

Spullen verkopen op Marktplaats

Marktplaats is een heel geschikte plek om online geld te verdienen Niet alleen door je gebruikte spullen te verkopen, maar bijvoorbeeld ook door je diensten aan te prijzen of om nieuwe koopwaar aan te bieden. Veel mensen die op zoek zijn naar een koopje kijken hiervoor namelijk als eerste op Marktplaats. Het is zelfs een van de populairste Nederland websites.

De meest voor de hand liggende manier om op Marktplaats wat bij te verdienen is om in je eigen huis een grote opruiming te houden. Alles wat je zelf niet gebruikt en waar andere mensen nog wat aan zouden kunnen hebben kun je dan meteen op Marktplaats zetten. Het is daarbij verstandig een goede foto van het product te maken en die erbij te zetten, dat zorgt voor het grootste bereik. Ook is het vaak slim om een richtbedrag bij het artikel te plaatsen.

Natuurlijk kun je ook je eigen handeltje opzetten door producten in te kopen en die op Marktplaats weer te verkopen. Wanneer je een auto hebt of zelfs een busje wordt dat meteen een stuk makkelijker. Dan is met name de rubriek met gratis af te halen spullen interessant. Met de producten waar andere mensen graag vanaf willen kun jij dan nog een leuk bedragje verdienen door ze weer te verkopen.

Meer informatie over thuis geld verdienen vindt je op thuisverdiener.nl


Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Werk
foto auteur Jannie Meijer
Dit artikel is geschreven door Jannie Meijer

Jannie is vrijwilliger bij Ouderenjournaal en schrijft graag leuke teksten om senioren op weg te helpen in deze moderne tijd.

© Ouderenjournaal.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies